Æblecidereddike - Naturlig Balsam

oprettet d.

Æblecidereddike - Naturlig Balsam

 

Æblecidereddike er et fantastisk produkt til hud og hårpleje.

 

Skyl dit hår med æblecidereddike (også kaldet ACV) og du vil opleve hvorfor det er så fantastisk. 

Ren, økologisk æblecidereddike bevarer de naturlige enzymer, bakterier, pektin og spormineraler, der er rigtig gode for din sundhed – lige såvel som dit hår.

Der er mange produkter på markedet i dag, der hævder at de vil gøre dit hår blødt og silkeagtigt. Men mange af disse produkter kan være for aggressive på din hovedbund og hår, og i sidste ende forårsager de problemer som hårtab og skæl.

Derfor er det bedre at bruge mere naturlige og skånsomme alternativer som æblecidereddike, fordi de er bedre for dit hår og stadigvæk giver alle de fordele, som de kommercielle produkter gør.

Som nævnt ovenfor, er der en masse forskellige hårplejeprodukter, der faktisk skader dit hår og din hovedbund, da de ændrer din naturlige pH balance, og efterlader dit hår tørt og porøst.

Hår skal opretholde en pH mellem 4 og 5, surhedsgraden af æblecidereddike kan bidrage til at nå denne balance. Og ved at vælge æblecidereddike genopretter du din naturlige pH uden at beskadige de naturlige olier produceret af din hovedbund.

 

Æbleeddike kan hjælpe til at:

 

Beskytte den ydre del af dit hår

Når du skyller håret i  æblecidereddike hjælper det med at lukke skællaget på hårstrået, hvilket gør, at dit hår ser mere glat og skinnende ud. Dette hjælper også med at beskytte dit hårs naturlige fugt lag samt forhindre spaltede spidser.

 

Bekæmper skæl

Takket være dens antibakterielle og svampedræbende egenskaber, bidrager æblecidereddike til at bekæmpe bakterier og svampe, der forårsager skæl samt en kløende og tør hovedbund. Skæl kan forekomme på grund af en række forskellige årsager, men det opstår oftest, når svampen FM (tidligere kendt som Pityrosporum ovale) er til stede. Denne svamp der forårsager små skorper, irriterer hovedbunden, og kan i sidste ende resultere i en infektion.

Æblecidereddike fungerer som et kraftfuldt desinfektionsmiddel, som bekæmper denne type svamp.

 

Naturlig balsam

Æblecidereddike hjælper med at udrede dit hår, og efterlader det blødere og mere håndterbart da det lukker skællaget. Det er et perfekt alternativ for kommercielt tilgængelige hårbalsammer. Mens det plejer dit hårs sundhed og efterlader det skinnende. Også effektiv at bruge efter hårfarvning da det neutralisere og lukker farven inde i håret.

 

Stimulerer hårvækst

De samme antiseptiske og desinficerende egenskaber, der hjælper med at bekæmpe den slags problemer, som fører til skæl, stimulerer også bedre cirkulation i hovedbunden. Dette styrker rødderne af dit hår og fremmer en sund vækst.

 

 

Opskrift:

Til en naturlig balsam bruges en kande med vand ca. 1 liter. Tilsæt ca 15 ml (3 spisekeer) æbleedikke og rør rundt.

Denne blanding hældes ud over håret efter vask eller i stedet for vask med shampoo.

Skyl derefter med vand.

Hvis du har fedtet hår, bør du bruge en større mængde af æblecidereddike, end anbefalet. Det hjælper dit hår med at slippe af med overskydende olie, og efterlader dit hår blødt og friskt. For at finde den rigtige mængde for dit hår, skal du starte med opskriften ovenfor og gradvist tilføje mere indtil du opnår de ønskede resultater.

Æblecidereddike har en stærk lugt i første omgang, men som dit hår tørrer, forsvinder lugten. 

Skyl dit hår med æblecidereddike to gange om ugen for at opnå gode resultater.

 

 

Læs mere om vores økologiske ACV Rinse her

 

 

 


Kommentar(er) 2

  • Susanne Bruun Petersen
    Susanne Bruun Petersen

    Hej Spændende emne i artiklen om æblecidereddike, som jeg vil prøve. Håber det kan hjælpe mig med mine hud og hårproblemer. Der står i artiklen at blandingsforhold eller opskriften står oven- og nedenfor. MEN jeg kan ikke se den opskriften, jeg kan ikke finde den. Vil I hjælpe mig og fortælle hvor blandingsforholdet står. Mange hilsner Susanne .

    Svar

Skriv din kommentar