Ingredienser

Her kan du læse om de naturlige og økologiske ingredienser Raw Roots produkterne indeholder.
 

A

  • Acetum
 - Æbleedikke (syre/base regulerende)
  • Achillea Millefolium
 - Ekstrakt fra røllike planten. (Sårhelende, betændelseshæmmende)
  • Alcohol
- Alkohol. Plantealkoholer udvundet fra sukkerrør, frugt, sukkerroer eller lign. (Bruges tit som konserveringsmiddel)
  • Algin - Kulhydrat fra alger (Bruges til at tykne produkter)
  • Allantoin - Udvindes af  eks.v. hvede og kulsukkerrod planten (blødgørende og fugtgivende)
  • Aloe Barbadensis - Udtræk fra Aloe Vera planten (beroliger, lindrer og heler)
  • Alun - Alunkrystal,  Aluminiumsulfat. (Desinficerende, sammentrækkende og svampehæmmende. Modvirker kropslugt)
  • Anthemis Nobilis Oil - Kamilleolie. (Mod hudirritation, rødme og kløe, virker beroligende.)
  • Apricot Kernel - Abrikoskerneolie. (Blødgør, linder, styrker og fugter.)
  • Aqua - Vand.
  • Aroma, Fragrance - Naturlig duft fra æteriske olier udvundet af planter og blomster.
  • Ascorbic Acid - Ascorbinsyre udvundet af planteolier. )Antioxidant, som bekæmper frie radikaler der forårsager ældning af huden. Ascorbinsyren fra c-vitamin spiller en vigtig rolle i hudens regenererende processer. Findes i bl.a citrusfrugter, tomater, kartofler og grønne bladgrøntsager.)
  • Ascorbyl Palmitate - Olie-opløselig C-vitamin, der hurtigt bliver absorberet af huden. (Antioxidant og støtter hudens naturlige regenerering.)
  • Avocado Oil - Avokadoolie. (Rig på fedtstof samt A- og C-vitamin. Genopretter hudens naturlige fugtniveau. Virker regenererende i hudens dybere lag.)

 

B

  • Babassu Oil - Kokospalmeolie. (Hurtigt absorberende olie)
  • Bentonite - Vulkansk ler. (Virker kølende og olieabsorberende.)
  • Bicarbonate Soda - Sodium Bicarbonate også kendt som natron eller bagepulver.
  • Butyrospermum parkii - Sheasmør udvundet af nødderne fra det afrikanske sheatræ. (Har et særligt højt indhold af essentielle fedtsyrer, A-, E- og F-vitaminer. Indeholder naturlig solfaktor og fugter, blødgør og glatter huden. Ekstra fugtgivende og god til meget tør hud og solskader
  • Buxus Chinensis - Jojobaolie. (Beskyttende olie med mange essentielle fedtsyrer og vitamin E. Naturlig blødgører der giver en glat overflade.

 


 

C

  • Calendula Officinalis - Morgenfrue blomst. (Plejer og beskytter huden.)
  • Camellia Sinensis - Grøn te. (Rig på naturlige planteantioxidanter, beskytter mod frie radikaler.)
  • Cannabis Sativa Seed Oil - Olie af hampplanten. (rig på essentielle fedtsyrer, med meget gavnlig effekt på huden. Let antibakteriel egenskab.)
  • Canola - Planteolie kultiveret fra raps olie. (Hudberoligende, betændelseshæmmende og beskyttende.)
  • Caprylic eller Capric Triglyceride - Naturligt fedtstof oftest fra kokosolie. (Forebygger og reducerer rynker.)
  • Carrageenan Extract - Udvundet at rød tang. (Konsistensgiver.)
  • Carrot Root Extract - Gulerodsekstrakt. (Rig på pro-vitamin A. Udglatter, blødgør og genopretter.)
  • Carrot Seed Oil - Gulerodsfrø-olie. (Indeholder Caroten Vitamin A, som er en god anti-oxidant.)
  • Carthamus Tinctorius - Tidselolie. (Rig på linolsyre. Blødgørende, fugtende, beskyttende og nærende.)
  • Castor Seed Oil - Kastorolie. (Udvundet fra bønnerne af Kristpalmen. Virker beroligende på huden og fugtgivende.)
  • Cedrus Atlantica Oil - Cedertræolie.
  • Cetearyl Alcohol - Plantebaseret fedtstof. (Giver creme og lotion en blød konsistens og gør den let at smøre ud.)
  • Cetearyl Glucoside - Emulgator lavet af cetearyl alcohol og glucose/sukker. Udvundet af majs eller kokosnød.
  • Cetyl Alcohol - Fast, fed alkohol, udvundet af planter. (Bruges som emulgator og blødgørende stof. Den virker også som fortykker og bærestof for andre ingredienser.)
  • Cetyl Stearyl Alcohol eller Cetostearyl - Udvundet af kokosolie. (Emulgator og blødgører.)
  • Chamomilla - Kamille. (Antiinflammatorisk og antiseptisk ingrediens, der reducerer tørhed, kløe, rødme og sensibilitet i irriteret og betændt hud.)
  • Chamomilla Recutita - Ekstrakt fra kamilleblomst. (Har en hudberoligende effekt.)
  • Chondrus Crispus eller Carrageenan - Røde havalger. (Naturlig konsistensgiver.)
  • Citric Acid - Citronsyre. (Mild frugtsyre. Findes i store mængder i citroner. Virker som anti-oxidant og regulerer Ph-værdien.)
  • Citrus Aurantifolia Oil – Limeolie.
  • Citrus Aurantium Dulcis Oil - Appelsinolie.
  • Citrus Grandis - Grapefrugt kerneekstrakt. (Naturlig anti-oxidant.)
  • Citrus Medica Limonum Oil - Citronolie.
  • Citrus Nobilis Oil - Mandarinolie.
  • Cocamidopropyl Betaine - Mild rensende og skummende ingrediens fra kokosnød.
  • Coco Glucoside - Mild tenside fra naturlige fedtsyrer og sukker.
  • Cocoa Butter - Kakaosmør. (Voksmateriale fra kakaonødden. Fugtgivende og blødgørende.)
  • Cocoglycerides - Plantebaseret fedtstof.
  • Coconut Acid - Plante fedtsyrer fra kokosnød.
  • Coconut Oil - Naturligt fugtende og blødgørende stof.
  • Cocos Nucifera Oil - Kokosolie.
  • Corn Starch - Majsstivelse. (Et naturligt alternativ til talkum. Virker absorberende og giver huden et mat udseende.)
  • Curcuma Zedoaria - Naturlige æteriske olier fra Ceder.
  • Cymbopogon Flexuosus Oil - Citrongræsolie.
  • Cymbopogon Martini Oil - Palmarosaolie.
  • Cymbopogon Winterianus Oil - Citronelleolie.

 


 

D

  • Decyl Glucoside eller Cocamidopropyl Betaine - Vaskeaktivt stof fra kokos
  • Disodium Cocoyl Glutamate - Fra Kokos (Meget mildt vaskeaktivt stof fra en naturlig fedtsyre.)

 


 

E

 

  • Equisetum Arvense - Agerpadderok. Mineralrig og indeholder bl.a. silica. (Fugtende, styrkende og absorberer overskydende fedt.)
  • Essential Oils - Naturlige æteriske olier. (Duftgiver.)
  • Eucalyptus Oil - Eucalyptusolie.

 


 

F

 

  • Farnesol - Naturlig komponent i duftstof.

 

 


 

G

  • Geraniol - Naturlig komponent i duftstof.
  • Glycerin - Udvundet fra bl.a. planteolier. (En naturlig fugtgiver, som udglatter og fugter huden. Bruges også som opløsningsmiddel for urteekstrakter.)
  • Grape Seed Extract - Ekstrakt fra vindruer. (Helende, lindrende og antioxidant.)
  • Green Tea Leaf Extract - Grøn te. (Antioxidant, øger effekten af solfiltre.)

 

H

 

  • Hammamelis Virginia - Troldhassel. 8Opfriskende, anstringerende, rensende. Fedtregulerende, opstrammende og udglattende.)
  • Helianthus Annuus - Solsikkekerne olie. (Gør huden blød og smidig.)

 

I

 

 


 

J

 

 


 

K

 

  • Kaliumsorbat - Udvundet af bananskræl
  • Kaolin - Kaolin er mineralholdigt ler. (Regulerer fedtet hud og absorberer urenheder. Blødgør og opfrisker.)

 


 

 

L

  • Lactic acid - Mælkesyre. (Naturlig syre udvundet fra gæring af vegetabilsk stivelse. PH-stabilisator og virker udglattende.)
  • Lauryl Glucoside - Mild tenside. (Er en forbindelse mellem den naturlige glutaminsyre og naturlig kokosfedsyre.)
  • Lavandula Angustifolia - Lavendel. (En af de mest populære og mest sikre essentielle olier. Antiseptisk, fugtgivnde, opfriskende og helende.)
  • Limonene - Naturlig komponent i duftstof.
  • Linalol - Naturlig komponent i duftstof.

 


 

M

 

  • Macadamia Ternifolia - Macadamianøddeolie. (Beskytter huden mod udtørring.)
  • Magifera Indica - Plantefedt udvundet fra mangosmør. (Plejer og beskytter huden.)
  • Maris Sal - Havsalt. (Holder tænder og tandkød sundt og friskt.)
  • Melaleuca Alternifolia - Tea Tree olie. (Æterisk olie udvundet af bladende fra et australsk træ, har naturligt svampe- og bakteriedræbende egenskaber og hjælper huden med at genoprette sin naturlige bakterieflora. Er velegnet til behandling af acne, insektstik og urenheder.)
  • Melia Azadirachta - Ekstrakt fra neemtræets bark og blade. (Er antibakteriel og god mod skæl.)
  • Melissa Officinalis - Citronmelisse. (Har en forfriskende og fugtgivende effekt på hud og hår. Den bliver brugt til at regulere fedtet hud og genopretter hudens blødhed.)
  • Mentha Piperita - Pebermynte. (Lindrende og kølende.)
  • Mentha Viridis Oil - Krusemynteolie.
  • Moroccan Lava Clay - Vaske-jord/Rasul. (Meget rent ler-mineral. Pulveret røres med vand til vask af hår, ansigt eller krop. Den linde tekstur gør den meget velegnet til allergikere. Hår- og kropsvask som er helt fri for sæbestoffer.)
  • Myrrh Ekstract - Myrra. (Virker helende og smertestillende.)

 


 

O

 

  • Olea Europaea Oil - Olivenolie. (Hudplejende og forstærker hudens naturlige elasticitet. Kendt for at være anti-flamatorisk.)

 


 

P

  • Panthenol - Vitamin B5. (Fugtighedsgivende, beskytter mod hudirritationer.)
  • Parfum - Naturlige æteriske olier. (Duftgiver.)
  • Patchouli oil - Brugt mest for sin varme aromatiske duft.
  • Pelargonium Graveolens Oil - Geraniumolie.
  • Persea Gratissima eller Avocado Oil - Olie af avocadofrugt. (Beskytter huden mod fugtighedstab gennem sit høje indhold af vitamin A, D, E og livsvigtige fedtsyrer. Holder huden i naturlig balance.)
  • Peppermint Leaf Extract - Ektrakt af pebermynteblade. (Bruges som smagsstof.)
  • Pogostemon Cablin Oil - Patchouliolie.
  • Pomegranate Extract - Granatæbleekstrakt. (Naturlig antioxidant og naturligt konserveringsmiddel.)
  • Prunus Amygdalus Dulcis - Mandelolie. (Righolding olie SOM ER beskyttende og fugtgivende. Forstærker hudens naturlige elasticitet. Højt indhold af vitaminer med anti-oxidant effekt.)
  • Prunus Armeniaca - Abrikos. Indeholder fugtighedsgivende stoffer. (Naturlige enzymer opstrammer og udglatter. Malede abrikoskerner virker let slibende på huden.)
  • Prunus Dulcis Oil - Olie fra mandelkerne. (Mild olie god til sart hud.)
  • Punica Granatum Oil - Granatæbleolie.

 


 

Q

 

  • Quillaja saponaria - Kvillajabarktræ. (Rig på naturlige saponiner. Giver en mild sæbeagtige vaskeegenskab.)

 


 

R

  • Rasul - Vaskejord/Rasul ler. (Har et højere indhold af mineraler end andre ler-arter. Absorberer og fjerner støv, skidt, døde hudceller, fedt og andre urenheder. Ggiver en mild men meget effektiv rensning.)
  • Ravensara Aromatica - Stammer fra et træ fra Madagaskar. (Antibakterielle egenskaber og imunforsvarsstyrkende.)
  • Ricinus Communis - Ricinusolie om er udvundet af oliepalme.
  • Rosa Canina - Vildrose. (Rig på essentielle fedtsyrer. Genopretter og fugter, god til tør og meget tør hud.)
  • Rosa Gallica - Rosenknopper. Sød-duftende rose. (Den kostbare olie bruges til at blødgøre og genoprette.)
  • Rosehip Oil - Hybenkerne olie. (Et 100% rent og helt naturligt vidundermiddel, der reducerer strækmærker, ar, skadet hud, rynker og fine linjer med op til 43%)
  • Rosmarinus Officinalis - Rosmarin. (Antioxidanter bl.a. urosolsyre. Giver energi, genopretter og regulerer fedtproduktion. Styrker blodgennemstrømningen, regulerer talgproduktionen, har anti-bakterielle egenskaber.)
  • Rosemary Leaf Extract - Rosmarinekstrakt. (Helende og antibakterielle egenskaber. Virker som en anti-oxidant.)

 


 

S

 

  • Saccharum Officinarum Powder - Sukker fra sukkerrør. (Brugt til peeling)
  • Salix Alba - Ekstrakt af barken fra hvid pil (sølvpil). (Antiseptisk, sårhelende og har en regulerende effekt på hårbundens fedtproduktion.)
  • Salvia Officinalis - Salvie. (Astringerende og fedtregulerende.)
  • Santalum Album Oil - Sandeltræsolie eller Mysore.
  • Saponaria Officinalis - Sæberod. (En staudeplate hvis rødder og blade kan bruges som sæbe og shampoo.)
  • Silica - (Bruges i lock powder, Give friktion til håret.)
  • Simmondsia Chinensis - Jojobaolie. (Righolding, beskyttende olie med mange essentielle fedtsyrer og vitamin E. Naturlig blødgører, der giver en glat overflade.)
  • Sodium Ascorbate - Vandopløselig C-vitamin og Antioxidant.
  • Sodium Benzoate eller Natriumbenzoat. (Mild konservering som også anvendes i fødevarer.)
  • Sodium Bicarbonate - Natriumbikarbonat. ( Også kendt som natron eller bagepulver)
  • Sodium Chloride - Salt (Bruges som både bade- eller peelingsalt.)
  • Sodium Cocoyl Glutamate - Mildt vaske-aktivt stof udvundet af naturlige fedtsyrer fra kokosolie.
  • Sodium Hydroxide - Kaustisk Soda. (PH regulerende.)
  • Sodium Lactate - Mælkesyre. (Virker fugtgivende, glattende og styrker smidigheden.)
  • Sodiumsalicylate - Kan udvindes af pilebark. (Er en salicylsyre.)
  • Squalane - Naturlig bestanddel i mange olier. (Virker fugtgivende. Gør cremer let at fordele, trækker let ind i huden og blødgør.)
  • Sucrose - Rørsukkerekstrakt.
  • Sunflower Seed Oil - Solsikkekerneolie. (Indeholder store mængder E-vitamin.)
  • Symphytum Officinal - Kulsukker

 


 

T

 

  • Tea Tree Oil eller Melaleuca Alternifolia - Æterisk olie udvundet af bladende fra et australsk træ. (Har naturligt svampe- og bakteriedræbende egenskaber og hjælper huden med at genoprette sin naturlige bakterieflora. Er velegnet til behandling af acne.)
  • Theobroma Cacao Butter - Kakaosmør. (Fugter huden, hjælper huden til at binde fugt.)

 

U

 

  • Urtica Dioica - Brændenældeekstrakt. (Rig på vitaminer og mineraler. Virker astringerende. Regulerer fedt i hud og hår.)

 


 

V

 


 

W

 

  • Wheat Germ Oil - Olie af hvedekim. (Virker blødgørende og fremmende for blød og glat hud. Indeholder naturlige fedtsyrer og E-vitamin.)
  • Wheat Starch - Hvedestivelse. (Bruges for dets blødgørende og lindrende egenskaber.)
  • Willow Bark Extract - Pilebarkekstrakt. (Virker antiinflammatorisk og antibakteriel, specielt gavnlig mod acne.)

 


 

X

  • Xantan Gum - Emulgator og stabilisator. (Udvundet ved en naturlig gæringsprocess.)

 


 

Y

 

  • Yucca filamentosa Extract - En naturlig vaskeaktiv substans. (Fjerner urenheder.)

 


 

Z

 

  • Zingiber Officinalis - Ingefær.
  • Zink Oxide - Mineral. (Sårhelende effekt. Anvendes ofte i babysalve, er antiseptisk og beskyttende. Virker også som fysisk solfilter.)